Die Haghe prijs

voor het beste boek op het gebied van de geschiedenis van Den Haag

Dit is de boekenprijs die De Geschiedkundige Vereniging Die Haghe eenmaal per twee jaar uitlooft, voor het laatst in 2018. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro. De winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens een feestelijke bijeenkomst op 13 november in het Haags Historisch Museum.

De prijs is een aanmoediging voor derden om over de geschiedenis van Den Haag te schrijven. De prijs sluit aan bij de doelstelling van Die Haghe om de kennis van en de belangstelling voor de geschiedenis van Den Haag te bevorderen onder de inwoners van de stad.

De keuze is gemaakt door een onafhankelijke jury, samengesteld uit Ellen van der Waerden (voorzitter) en directeur van het stadsarchief), Henriette van Aartsen-Warsen, kenner van Den Haag en voormalig journaliste, Jan-Hein Furnée, hoogleraar Europese cultuurgeschiedenis, Herman Rosenberg, hoofdredacteur van de weekkrant Den Haag Centraal en Marjonne Maan historicus en geschiedenisdocent. De jury heeft uit 30 boeken die verschenen in een deel van 2018, heel 2019 en heel 2020 een keuze gemaakt voor een longlist van 9 boeken. De drie genomineerden zijn uit deze longlist geselecteerd.

 

Die Haghe prijs shortlist

Verzetsheldin met schilderkist - Het leven van Ru ...

Wim Willems

€ 29,90

Boom

Paperback / softback

2018-04-12

dut

Leverbaar

Nooit gebouwd Den Haag

Lex van Tilborg

€ 29,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2021-12-16

dut

In herdruk

Van water naar theater

Bert Alers

€ 25,00

Eindeloos ontwerpen en uitgeven

Hardback

2020-12-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis