Boekhandel Douwes Den Haag

Een speelhuis voor regenten

De bouw vanhet Hofje van Nieuwkoop en zijn regentenhuis 1648-1661

K. Stal

Een speelhuis voor regenten

Een speelhuis voor regenten

De bouw vanhet Hofje van Nieuwkoop en zijn regentenhuis 1648-1661

Een speelhuis voor regenten

 

‘Een speelhuis voor regenten: De Bouw van het Hofje van Nieuwkoop en zijn regentenhuis 1648-1661′. In deze publicatie onderzoekt auteur Kees Stal, oud-medewerker van het Haags Gemeentearchief, waarom Pieter Post zo’n hoge overwelfde zaal schiep als ook een nette kamer had volstaan.  In 2018 is de restauratie van het Regentenhuis voorbereid en begeleid.


Niet leverbaar

€ 6,50

Niet leverbaar


Beschrijving Een speelhuis voor regenten

‘Een speelhuis voor regenten: De Bouw van het Hofje van Nieuwkoop en zijn regentenhuis 1648-1661′. In deze publicatie onderzoekt auteur Kees Stal, oud-medewerker van het Haags Gemeentearchief, waarom Pieter Post zo’n hoge overwelfde zaal schiep als ook een nette kamer had volstaan. 

In 2018 is de restauratie van het Regentenhuis voorbereid en begeleid. Hierbij is onder andere het schilderwerk uitgevoerd in een passende zeventiende-eeuwse kleurstelling. Tegelijkertijd is het gebouw aangepast aan de eisen van deze tijd. De vloer en gewelven zijn geïsoleerd, er is voorzetbeglazing aangebracht en de installaties en voorzieningen zijn vernieuwd. Het Speelhuys wordt door de Stichting Hofje van Nieuwkoop verhuurd voor kleinschalige culturele activiteiten en vergaderingen in stijl.


ISBN
2000000003535
Pagina's
48
Verschenen
NUR
680
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Hofje van Nieuwkoop

Geschiedenis