Boekhandel Douwes Den Haag

We waren acht jaar aan de macht

Een Amerikaanse tragedie

Ta-Nehisi Coates

We waren acht jaar aan de macht

We waren acht jaar aan de macht

Een Amerikaanse tragedie

We waren acht jaar aan de macht

 

Unieke kijk op rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk   Van de allereerste zwarte president van de Verenigde Staten naar de verkiezing van de man die door Coates wordt omschreven als de ‘eerste witte president’ van Amerika.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 32,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving We waren acht jaar aan de macht

Unieke kijk op rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk


 


Van de allereerste zwarte president van de Verenigde Staten naar de verkiezing van de man die door Coates wordt omschreven als de ‘eerste witte president’ van Amerika. Het contrast kon nauwelijks groter zijn. En toch is dit niet de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat er na acht jaar van hoopvolle vooruitgang ineens een drastische koerswijziging plaatsvond.


 


‘We waren acht jaar aan de macht,' zo klonk de klaagzang van zwarte politici toen de blanke overheersing terugkeerde in het zuiden van de VS na een periode tijdens de Reconstructie waarin er een einde leek te komen aan de rassenscheiding. Coates verbindt het heden met dit tragische verleden en onderzoekt het presidentschap van Barack Obama en hoe de radicale ommekeer in Amerika tot stand is gekomen.


Het boek bestaat uit een selectie van Coates’ meest iconische publicaties voor The Atlantic en acht nieuw geschreven essays waarin hij een unieke kijk geeft op de rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk vanuit een persoonlijk en intiem perspectief.


ISBN
9789000360932
Pagina's
384
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren