Boekhandel Douwes Den Haag

Jos Brink

De biografie van een uniek tv- en theatertalent

Tom van den Oetelaar

Jos Brink

Jos Brink

De biografie van een uniek tv- en theatertalent

Jos Brink

 

De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink 'Openhartig, zorgvuldig en vermakelijk.' Joop van den Ende Jos Brink kuste koningin Juliana voor het oog van tv-kijkend Nederland. Naar Wedden Dat…?



Leverbaar

€ 21,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Jos Brink

De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink


'Openhartig, zorgvuldig en vermakelijk.' Joop van den Ende


Jos Brink kuste koningin Juliana voor het oog van tv-kijkend Nederland. Naar Wedden Dat…? keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen. Met zijn musicals en cabaretvoorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef, schilderde, preekte. En hij maakte, voor die tijd ongebruikelijk, geen geheim van zijn relatie met Frank Sanders.


'Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk? Nee? Dan is uw zoon het ook niet.' Zo hielp hij een jonge homo die moeite had uit de kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.


Deze biografie doet recht aan Brinks enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van homo's, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden.


Over het boek Jos Brink:
'Tom van den Oetelaar schreef de biografie die bij de status van Jos Brink past: openhartig, zorgvuldig, vermakelijk én met veel aandacht voor Jos' ongelooflijke talenten.' Joop van den Ende


'Het is een mooi boek. Mensen die geïnteresseerd zijn in Jos en die 'm net zo missen als ik, zouden het moeten lezen.' Evert Santegoeds, Shownieuws


'Onthullende biografie belicht de onbekende kanten van overleden tv-ster.' De Telegraaf


'Mooi en openhartig boek over een prachtig mens.' MAX Magazine


ISBN
9789000375516
Pagina's
256
Verschenen
NUR
672
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum