Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe IT-projecten slagen en falen

leren van pijnlijke ervaringen

Carolien Lucy Schonfeld

Hoe IT-projecten slagen en falen

Hoe IT-projecten slagen en falen

leren van pijnlijke ervaringen

Hoe IT-projecten slagen en falen

 

Leren van pijnlijke ervaringenVeel tijd en geld gaat er verloren aan het mislukken van IT-projecten, hoewel er gelukkig steeds meer slagen. In de media is veel aandacht voor de fi- nanciële gevolgen maar weinig aandacht voor de organisatorische, sociale en culturele dimensie.


Niet leverbaar

€ 26,50


Beschrijving Hoe IT-projecten slagen en falen

Leren van pijnlijke ervaringen
Veel tijd en geld gaat er verloren aan het mislukken van IT-projecten, hoewel er gelukkig steeds meer slagen. In de media is veel aandacht voor de fi- nanciële gevolgen maar weinig aandacht voor de organisatorische, sociale en culturele dimensie. Klopt het bijvoorbeeld dat de overheid het alleenrecht heeft op IT-missers en presteert het bedrijfsleven zoveel beter? Zijn de immateriële kosten van de invoering van IT wel eerlijk verdeeld? Wie worden het vaakst de dupe van stress en overbelasting op de werkvloer, veroorzaakt door de kinderziektes en het gebrek aan beheersing van IT als vak? Wat zijn dat dan voor kinderziektes?

De bestaande literatuur noemt de globale conceptuele oorzaken voor het falen van IT-projecten: te grote complexiteit en slecht opdrachtgeverschap. Dit boek volgt en verklaart het stranden van projecten meer in detail, geïllustreerd door verhalen van betrokkenen en kranten- en tijdschriftenberichten, en doorbreekt daarmee een taboe. Hoewel techniek een niet-onbelangrijke rol speelt, is dit boek goed te lezen voor een buitenstaander die wel eens wil weten wat er allemaal zo moeilijk aan IT is en waarom het vaak misgaat.

Carolien Schönfeld heeft meer dan twintig jaar ervaring in de IT, eerst als auditor en later als opdrachtgever van IT-systemen. Zij publiceerde een groot aantal artikelen over het onderwerp in verschillende tijdschriften zoals AutomatiseringGids, Binnenlands Bestuur en Informatie.


ISBN
9789012583749
Pagina's
176
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academic service

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren