Boekhandel Douwes Den Haag

De ontdekking van Rome

Homeruslezing

Maarten Asscher

De ontdekking van Rome

De ontdekking van Rome

Homeruslezing

De ontdekking van Rome

 

Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis. Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een kennismaking: de overdrachtelijke lessen zijn even waardevol als de (kunst-)historische en godsdienstige.De eerste Homeruslezing werd uitgesproken op 14 april 2018, in het kader van de Week van de Klassieken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 4,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De ontdekking van Rome

Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis.
Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een kennismaking: de overdrachtelijke lessen zijn even waardevol als de (kunst-)historische en godsdienstige.
De eerste Homeruslezing werd uitgesproken op 14 april 2018, in het kader van de Week van de Klassieken. De lezing is een initiatief van het Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Uitgeverij Athenaeum.


ISBN
9789025308575
Pagina's
48
Verschenen
NUR
683
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Oudheid (tot 500)
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren