Boekhandel Douwes Den Haag

Pimander

Via Lucis De weg van het licht

J.A. Comenius

Via Lucis De weg van het licht

Pimander

Via Lucis De weg van het licht

Pimander: Via Lucis De weg van het licht

 

Vertaling van Via lucis, door Comenius in het Latijn geschreven in de jaren 1641-1642 tijdens een verblijf in England. Het werk werd pas gedrukt in 1668. Comenius droeg het werk op aan de nog jonge Royal Society in Londen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Pimander: Via Lucis De weg van het licht

Vertaling van Via lucis, door Comenius in het Latijn geschreven in de jaren 1641-1642 tijdens een verblijf in England. Het werk werd pas gedrukt in 1668. Comenius droeg het werk op aan de nog jonge Royal Society in Londen. Hij hield dit genootschap respectvol voor dat al hun wetenschappelijke resultaten samen nog maar het allereerste begin vormden, nog maar leidden tot op de drempel van de tempel van de Alwijsheid. Via lucis is het enige volledige uitgewerkte pansofische werk van Comenius dat een programma bevat voor de hervorming van de maatschappij, religie, kunsten en wetenschappen.

Comenius’ Weg van het Licht is voor de zoeker naar het Licht geschreven en volgt daarmee de gnostieke traditie die door Gilles Quispel de derde cultuurcomponent van Europa werd genoemd. Naast de Rede van Athene en de Theologie van Jerusalem bestond de Gnosis van Alexandrië.


ISBN
9789026311963
Verschenen
Serie
Pimander
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren