Boekhandel Douwes Den Haag

Ondergedoken als Anne Frank

Peter Henk Steenhuis & Marcel Prins

Ondergedoken als Anne Frank

Ondergedoken als Anne Frank

Ondergedoken als Anne Frank

 

Het bekendste onderduikverhaal is dat van Anne Frank. Maar er zijn natuurlijk veel meer kinderen die ondergedoken hebben gezeten. In dit boek vertellen veertien van hen hun onderduikverhaal. Hoe is het om niet de vrijheid te hebben om te zijn wie je bent, te geloven wat je wilt?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ondergedoken als Anne Frank

Het bekendste onderduikverhaal is dat van Anne Frank. Maar er zijn natuurlijk veel meer kinderen die ondergedoken hebben gezeten. In dit boek vertellen veertien van hen hun onderduikverhaal.

Hoe is het om niet de vrijheid te hebben om te zijn wie je bent, te geloven wat je wilt? Om niet de vrijheid te hebben te kunnen zeggen wat je wilt? Eruit te zien zoals je wilt, te kunnen gaan en staan waar je wilt? De onderduik was een ‘snelkookpan’ voor emoties en ervaringen, angst, haat, liefde, verraad, onbaatzuchtigheid. Allemaal thema’s die ook nu aanspreken
Ondergedoken als Anne Frank verscheen in 2011, waarna een Duitse, Engelse en Spaanse vertaling volgde. De Amerikaanse uitgave kreeg lovende kritieken en werd met ruim 100.000 verkochte exemplaren een bestseller.

Ondergedoken als Anne Frank is voorzien van QR-codes, zodat elke gebruiker makkelijk van boek naar filmpjes, documentatie en foto’s van de onderduikers kan switchen.

‘Sommige passages in deze verhalen benemen je de adem.’ de Volkskrant

‘Prachtig project.’ Ad van Liempt

‘Deze stemmen springen eruit, net als de stem van Anne Frank. Ze staan voor de miljoenen mensen wier verhalen onuitgesproken blijven. (...) Deze toegankelijke verhalen, vol harde waarheid, zijn afwisselend ontroerend, spannend en pijnlijk.’ The New York Times Book Review


ISBN
9789028205529
Pagina's
184
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Oorschot

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren