Boekhandel Douwes Den Haag

Op zoek naar mijn Frankrijk

Een persoonlijk portret van een prachtig land vol tegenstellingen

Wilfred de Bruijn

Op zoek naar mijn Frankrijk

Op zoek naar mijn Frankrijk

Een persoonlijk portret van een prachtig land vol tegenstellingen

Op zoek naar mijn Frankrijk

 

De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Op zoek naar mijn Frankrijk

De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen


Een scherpe en humoristische blik op het échte Frankrijk
Met zijn scherpe blik en humor schrijft de Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn over het land waar hij steeds meer van houdt: Frankrijk. Het staat elk jaar weer met stip op nummer één op het lijstje van populaire vakantielanden. Zon, rust, prachtig landschap, lekker eten, wijn – het bourgondische leven trekt. Maar klopt dit beeld van ons droomland Frankrijk wel? Wat weten we eigenlijk echt van Frankrijk?

Frankrijk en de rest van de wereld maakten kennis met De Bruijn toen hij een foto van zijn gemolesteerde gezicht op Facebook had gezet nadat hij en zijn vriend op straat waren mishandeld. In de media-optredens die volgden, viel hij op door zijn welbespraaktheid, humor, zelfrelativering en grote kennis van Frankrijk.

In Op zoek naar mijn Frankrijk neemt De Bruijn ons mee achter de schermen van het Franse land, achter de façades. Hij ontrafelt naar aanleiding van zijn ervaringen en zijn verbazing over de gewoontes en mores in Frankrijk de ziel van het land. Maar ook nadat hij achter de voordeur heeft gekeken, neemt zijn liefde voor Frankrijk alleen maar toe.


ISBN
9789029091930
Pagina's
256
Verschenen
NUR
633
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Frankrijk en de Fransen

Frankrijk en de Fransen Francofiel en meesterinterviewer Hugo Camps heeft in dit boek al zijn interviews met Fransen gebundeld en daaraan zijn reportages uit Frankrijk toegevoegd. Camps heeft een intieme ontmoeting met Brigitte Bardot in haar slaapkamer, kruist de degens met minister van Cultuur Jack Lang, en eet met sterrenkok Alain Ducasse.

Franse taal, letterkunde en cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren