Boekhandel Douwes Den Haag

Drinken doet een beetje zeer

Jan Boerstoel

Drinken doet een beetje zeer

Drinken doet een beetje zeer

Drinken doet een beetje zeer

 

Het Amsterdamse literair café De Engelbewaarder begon er eind jaren zeventig van de vorige eeuw mee: korte gedichtjes over drankgebruik op lucifersdoosjes – in die tijd mocht je nog roken in de horeca –, telkens in een serie van zes, geschreven door steeds weer een andere dichter.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 12,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Drinken doet een beetje zeer

Het Amsterdamse literair café De Engelbewaarder begon er eind jaren zeventig van de vorige eeuw mee: korte gedichtjes over drankgebruik op lucifersdoosjes – in die tijd mocht je nog roken in de horeca –, telkens in een serie van zes, geschreven door steeds weer een andere dichter. Jan Boerstoel was een van die dichters. Maar in zijn geval bleek al spoedig dat naast het consumeren van genotsmiddelen ook het schrijven van zulk soort poëzie verslavend kan werken. Enige jaren later had hij tientallen ‘kroegverzen’ in portefeuille. Dus toen zijn stamcafé ’t Smackzeyl in 1983 zijn tienjarig jubileum wilde vieren, ontstond het idee voor een bloemlezing. In de loop van de jaren werden bijna tienduizend exemplaren van de bundeling verkocht; momenteel is het boekje alleen nog antiquarisch te verkrijgen. Hoogste tijd dus voor een heruitgave!

Drinken doet een beetje zeer bevat de 24 oorspronkelijke kroegverzen, aangevuld met zes extra gedichtjes. Opnieuw vormgegeven, maar mét de oorspronkelijke tekeningen van Bert van der Spek.


ISBN
9789044640236
Pagina's
64
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren