Boekhandel Douwes Den Haag

In jezelf praten

Over het nut van de stemmen in ons

Charles Fernyhough

In jezelf praten

In jezelf praten

Over het nut van de stemmen in ons

In jezelf praten

 

Hoogleraar psychologie Charles Fernyhough kijkt in ‘In jezelf praten’ naar wat er gebeurt als we in onszelf praten. De hele dag door gebeurt er namelijk van alles in ons hoofd: we spreken stil onze angst uit, leveren grommend commentaar, zijn uitbundig, bedroefd, weemoedig of emotieloos, discussiëren er eindeloos op los – en dat alles zonder dat er een woord over onze lippen komt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving In jezelf praten

Hoogleraar psychologie Charles Fernyhough kijkt in ‘In jezelf praten’ naar wat er gebeurt als we in onszelf praten. De hele dag door gebeurt er namelijk van alles in ons hoofd: we spreken stil onze angst uit, leveren grommend commentaar, zijn uitbundig, bedroefd, weemoedig of emotieloos, discussiëren er eindeloos op los – en dat alles zonder dat er een woord over onze lippen komt. Wat zijn deze stemmen in ons hoofd en waar komen ze vandaan? Waarom praten we in onszelf?
Fernyhough brengt het opmerkelijke hersenfenomeen zorgvuldig in kaart. Hij toont aan dat de stemmen in ons hoofd niet alleen reacties zijn op wat er om ons heen gebeurt, ze doen veel meer dan dat. Ze zijn nodig om ons als kind en als volwassene geestelijk te ontwikkelen, om ons in de kakofonie van het leven te handhaven en om ons richting te geven bij alles wat we doen.
‘In jezelf praten’ staat boordevol inzichten uit de literatuur, film, kunst en psychologie, en dwingt ons de tijd te nemen om onszelf te horen denken.


ISBN
9789045036984
Pagina's
336
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Psychologie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren