Boekhandel Douwes Den Haag

80 jaar oorlog

De geboorte van Nederland

Judith Pollmann & Gijs van der Ham & Peter Vandermeersch

80 jaar oorlog

80 jaar oorlog

De geboorte van Nederland

80 jaar oorlog

 

In '80 jaar oorlog' beschrijft historicus Gijs van der Ham hoe verzet, opstand en burgeroorlog ervoor zorgden dat de bestaande Nederlanden in twee delen uiteenvielen. Het noorden, het huidige Nederland, werd onafhankelijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 25,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving 80 jaar oorlog

De Tachtigjarige Oorlog (1568–1648) is een rijke bron van talloze verhalen. Over glansrijke overwinningen en tactische meesterzetten, maar ook over wapengekletter, vluchtelingen en terreur. Begrippen als de Beeldenstorm, het Leidens Ontzet, de slag bij Nieuwpoort en namen als Alva, Van Oldenbarnevelt en Piet Hein zijn in het nationaal geheugen gegrift. Maar hoe zijn deze gebeurtenissen en personen met elkaar te verbinden,en waarom is dit conflict nog steeds van belang?

‘80 jaar oorlog’ is gebaseerd op verhalen uit de gelijknamige NTR-serie, en de tentoonstelling in het Rijksmuseum. Het vertelt het verloop van de oorlog aan de hand van tijdloze thema’s, objecten die een rol speelden in het conflict, kunstwerken en persoonlijke getuigenissen. Op verrassende – en soms schokkende – wijze laat het boek zien hoe onderwerpen als tolerantie, godsdienstvrijheid, zelfbeschikkingsrecht en identiteit een cruciale rol speelden in het ontstaan van het huidige Nederland en België.


ISBN
9789045037660
Pagina's
256
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren