Boekhandel Douwes Den Haag

Rebelse genieën

De eerste romantici en de uitvinding van het ik

Andrea Wulf

Rebelse genieën

Rebelse genieën

De eerste romantici en de uitvinding van het ik

Rebelse genieën

 

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,99

Ophalen: Nu 6 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Rebelse genieën

In ‘Rebelse genieën’ vertelt Andrea Wulf niet alleen het verhaal van enkele van de briljantste figuren uit de geschiedenis, maar ook hoe we onszelf als middelpunt zijn gaan beschouwen, over het ontstaan van individuele vrijheden en over de dunne lijn tussen egoïsme en de vrije wil.
Wulf beschrijft dat de oorsprong van ideeën zoals individualisme, zelfbeschikking en vrijheid ligt in Jena, een klein Duits universiteitsstadje. Daar begon in de laatste jaren van de achttiende eeuw een bont genootschap op een radicaal nieuwe wijze na te denken over het ‘zelf’. Onder hen bevond zich de raadselachtige Caroline Schlegel. Ze filosofeerden over het scheppend vermogen van het zelf, de eenheid van de natuur en de ware aard van vrijheid – en daarmee ontketenden ze de Romantiek, een revolutie van de geest die tot op de dag van vandaag doorwerkt.


ISBN
9789045039367
Pagina's
608
Verschenen
NUR
732
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact