Boekhandel Douwes Den Haag

Groeten uit Tjideng

met ons gaat het goed

Dicky Douw-Vos

Groeten uit Tjideng

Groeten uit Tjideng

met ons gaat het goed

Groeten uit Tjideng

 

Na de Japanse aanval op Singapore evacueert Dicky Douw naar Batavia, waar het veilig zou zijn. Maar nee hoor. Ze wordt geïnterneerd in het Tjideng kamp in Batavia, met twee kleine kinderen. Al vanaf Singapore maakt ze aantekeningen en houdt dagboeken bij.


Levertijd: 3 tot 5 werkdagen

€ 18,95

Bezorgen: Levertijd: 3 tot 5 werkdagen


Beschrijving Groeten uit Tjideng

Na de Japanse aanval op Singapore evacueert Dicky Douw naar Batavia, waar het veilig zou zijn. Maar nee hoor. Ze wordt geïnterneerd in het Tjideng kamp in Batavia, met twee kleine kinderen. Al vanaf Singapore maakt ze aantekeningen en houdt dagboeken bij. Haar verhaal, deels in dagboekvorm, is met veel gevoel voor humor opgeschreven, maar ergernis en wanhoop nemen al snel de overhand. Hoe het was om met tienduizend vrouwen op een kluitje te wonen... Met zich misdragende én zich goedgedragende Japanners, Nederlanders en Indonesiërs. Ook de tijd na de bevrijding, op 24 augustus 1945, en de repatriatie via Australië komen aan bod.

www.groetenuittjideng.nl


ISBN
9789048430833
Pagina's
320
Verschenen
NUR
402
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lecturium B.V.

MIJN AJAXJAREN

Dit boek neemt je mee terug naar de gouden jaren van voetbalclub Ajax. Van 1959 tot 1972 was de jonge fysiotherapeut Salo Muller verzorger bij Ajax. Het waren jaren van een razendsnelle professionalisering van de club. Jaren waarin Ajax uitgroeide van een amateuristische vereniging (met dreigende degradatie in 1963) tot de wereldberoemde doelpuntenmachine met drie keer Europa Cup.

Verhoorde gebeden

‘Niets is te groot voor Gods macht en niets is te klein voor Zijn liefde.’ De zendelingen Jonathan en Rosalind Goforth wonen met hun opgroeiende kinderen in de Chinese provincie Henan (1888-1934). De moeitevolle levensomstandigheden waarin ze zich bevinden, vergen veel van hun gezin.

Hoe een Fries in de hel van de Colombiaanse gevangenis belandt

HOE EEN FRIES IN DE HEL VAN DE COLOMBIAANSE GEVANGENIS BELANDT Het bijzondere verhaal van iemand die begint als reisleider in Latijns-Amerika, één van de grootste wisselkantoren van Colombia opzet en uiteindelijk belandt in een van de meest beruchte gevangenissen ter wereld.

Waargebeurde verhalen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren