Boekhandel Douwes Den Haag

Vlaanderen in de middeleeuwen

David Nicholas

Vlaanderen in de middeleeuwen

Vlaanderen in de middeleeuwen

Vlaanderen in de middeleeuwen

 

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa.


Niet leverbaar

€ 29,99

Niet leverbaar


Beschrijving Vlaanderen in de middeleeuwen

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa.
De geschiedenis van middeleeuws Vlaanderen is de rode draad doorheen de lange academische carrière van de gerenommeerde Amerikaanse historicus David Nicholas. Veertig jaar lang deed hij diepgravend onderzoek over het economisch en politiek belang van de regio. Dat levenswerk resulteerde in dit erudiete boek. Nicholas schetst een levendig portret van het Vlaanderen tussen de zesde en de vijftiende eeuw. Aan de hand van ontelbare primaire bronnen en met een open geest kijkt hij met een hedendaagse bril naar deze tumultueuze tijdspanne in onze geschiedenis.
Dit internationaal standaardwerk wordt heruitgegeven in het Engels en zal eindelijk ook verkrijgbaar zijn in het Nederlands.


ISBN
9789048842117
Pagina's
480
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Horizon

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren