Boekhandel Douwes Den Haag

Annalen van het Thijmgenootschap

Waarheid en democratie

Waarheid en democratie

Annalen van het Thijmgenootschap

Waarheid en democratie

Annalen van het Thijmgenootschap: Waarheid en democratie

 

Politici die wetenschappelijke rapporten als meningen typeren en tegenfeiten presenteren, leerlingen die complottheorieën boven historische kennis plaatsen en gevoelige onderwerpen weigeren te bespreken, onderzoekers die het vertrouwen in de wetenschap ondermijnen door onderzoeksresultaten te verzinnen of louter naar wenselijke uitkomsten te zoeken, nieuwsverspreiding op basis van algoritmen die ons wereldbeeld bevestigen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Annalen van het Thijmgenootschap: Waarheid en democratie

Politici die wetenschappelijke rapporten als meningen typeren en tegenfeiten presenteren, leerlingen die complottheorieën boven historische kennis plaatsen en gevoelige onderwerpen weigeren te bespreken, onderzoekers die het vertrouwen in de wetenschap ondermijnen door onderzoeksresultaten te verzinnen of louter naar wenselijke uitkomsten te zoeken, nieuwsverspreiding op basis van algoritmen die ons wereldbeeld bevestigen. Allemaal zaken die het vertrouwen in de democratie ondermijnen en het belang van waarheid ondergraven. Maar hoe belangrijk is waarheid voor een democratische samenleving? Kan een democratie zonder waarheid?

Deze bundel richt zich op de complexe en soms moeizame relatie tussen waarheid en democratie. Vier maatschappelijke domeinen staan daarbij centraal: politiek, onderwijs, wetenschap en media. Waarheid en democratie bevat bijdragen van: Marcel Becker, Doreen Bour, Gabriël van den Brink, Jos Roemer, Bas van Stokkom, Yolande Ulenaers en Evert van der Zweerde.


ISBN
9789056255039
Pagina's
128
Verschenen
Serie
Annalen van het Thijmgenootschap
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Valkhof Pers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren