Boekhandel Douwes Den Haag

Venus’ Vonken

Inge Braeckman

Venus’ Vonken

Venus’ Vonken

Venus’ Vonken

 

Met Venus' Vonken spit Inge Braeckman het thema van de liefde in al zijn facetten uit. De titel refereert aan de Romeinse godin van de liefde die oorspronkelijk de beschermster van de tuinen en wijngaarden was.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Venus’ Vonken

Met Venus' Vonken spit Inge Braeckman het thema van de liefde in al zijn facetten uit. De titel refereert aan de Romeinse godin van de liefde die oorspronkelijk de beschermster van de tuinen en wijngaarden was. Maar van die godin zien we in deze bundel ook de vonken, en de tuinen zijn op hedendaagse manier uitgebreid tot steden (Damme, Rome, Dubai) en stadsgezichten. Daar wijdt Braeckman vaak een 'hommage' aan, net zoals aan een aantal vrienden en schilders met wie ze enige verwantschap voelt.
Haar gedichten zijn beeldend, het ritme is steeds pregnant, hoewel haar taal in tegenstelling met de vorige bundels minder overvloedig is geworden.

Inge Braeckman (1974) is Licentiaat in de Rechtsgeleerdheid en studeerde Germaanse Filologie. Sinds 2000 werkt ze als redacteur, vertaler, proofreader en kunstcriticus. Ze schrijft geregeld over hedendaagse kunst in catalogi waar ze haar tekst combineert met een gedicht over het werk van de kunstenaar. Vaak vloeien daar echte symbioses uit voort, zoals Opera Aperta met het werk van Honoré d'O. In 2016 verscheen bij Ergo Pers haar bundel 'Bougainvillea', met etsen van Carole Vanderlinden. Inge Braeckman publiceerde reeds 3 dichtbundels bij PoëzieCentrum: 'Beeltenissen' (2009), 'Incantaties 1' (2011) en 'Incantaties 2' (2013).


ISBN
9789056553272
Pagina's
48
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poeziecentrum vzw

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren