Boekhandel Douwes Den Haag

Carol Deutch

De Joodse vriend van James Ensor

Etienne van den Steen

Carol Deutch

Carol Deutch

De Joodse vriend van James Ensor

Carol Deutch

 

Dit is een gedramatiseerde biografie van een kunstschilder van Antwerps-Hongaars-Joodse origine die gedurende het Interbellum in Oostende verblijft. Gedramatiseerd, omdat de auteur het hoofdpersonage in een levendige en authentieke context weet te plaatsen, waardoor dit verhaal veel verder reikt dan louter dat van Carol Deutsch.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 60,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Carol Deutch

Dit is een gedramatiseerde biografie van een kunstschilder van Antwerps-Hongaars-Joodse origine die gedurende het Interbellum in Oostende verblijft. Gedramatiseerd, omdat de auteur het hoofdpersonage in een levendige en authentieke context weet te plaatsen, waardoor dit verhaal veel verder reikt dan louter dat van Carol Deutsch. Niet alleen ontmoeten heel wat belangrijke Joodse en andere kunstenaars en persoonlijkheden elkaar in de stad, boeiend is vooral dat zij hier een plaats weten te verwerven in het Oostendse artistieke gebeuren van de jaren '30. Zo is Carol Deutsch niet alleen voorzitter van de Joodse gemeenschap, maar behoort hij ook tot de selecte kring rond James Ensor met onder meer Spillaert, Permeke, Nussbaum, Labisse en Galerie Studio. Dit verhaal wordt overvloedig geïllustreerd met beeldmateriaal, wat zorgt voor een absolute meerwaarde in dit werk. We krijgen niet alleen een duidelijk beeld van Carol's oeuvre, de vele oude prentkaarten situeren zijn verhaal ook binnen de architecturale schoonheid van Oostende tijdens het Interbellum.
Het levensverhaal van Carol Deutsch stopt niet bij Oostende: het brengt ons ook naar Israël waar hij in contact komt met Marc Chagall en verder naar Auschwitz en Buchenwald, waar hij om het leven wordt gebracht door de Nazi's. Nog later krijgen wij via zijn dochter Ingrid een introductie in het Yad Vashemmuseum van Jeruzalem.


ISBN
9789059275638
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De

Historische biografieën
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren