Boekhandel Douwes Den Haag

Joden op drift

Joseph Roth

Joden op drift

Joden op drift

Joden op drift

 

‘Joden op drift is een zeldzaam juweel uit een verloren tijd. In een kort, krachtig en glashelder essay schept Joseph Roth een onvergetelijk beeld van het joodse leven in Europa – inclusief de vele discussies en dilemma’s die het toenmalige joodse denken bepaalden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Joden op drift

Joden op drift is een zeldzaam juweel uit een verloren tijd. In een kort, krachtig en glashelder essay schept Joseph Roth een onvergetelijk beeld van het joodse leven in Europa – inclusief de vele discussies en dilemma’s die het toenmalige joodse denken bepaalden. Even trekt hij zo, in een knappe combinatie van essayistiek en reportagewerk, het allesbepalende scherm van de Holocaust weg: ja, zo was het dus.’ – Geert Mak

Joseph Roth schreef zijn – niet eerder in het Nederlands vertaalde – essay in 1927 als een ode aan de verdreven mensen uit zijn geboortestreek Galicië, nu deels Polen en Oekraïne. Tien jaar later voegde hij een hoofdstuk toe over de situatie van de joden in Duitsland, waar inmiddels de nazi’s aan de macht waren gekomen. Een liefdevolle, vaak ook ironische schets van de Oost-Europese joodse cultuur, maar bovenal ook van de lijdensweg van emigratie en het leven van vluchtelingen.


Met tekeningen van Paul van der Steen en een voorwoord door Geert Mak.


ISBN
9789059374614
Pagina's
144
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bas Lubberhuizen

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren