Boekhandel Douwes Den Haag

Oosterschelde windkracht 10

Jan Terlouw

Oosterschelde windkracht 10

Oosterschelde windkracht 10

Oosterschelde windkracht 10

 

In de nacht van zaterdag op zondag 1 februari 1953 werden de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden getroffen door een stormvloed die acht procent van Nederland onder water zette. In eerste instantie maakte men zich niet zoveel zorgen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Oosterschelde windkracht 10

In de nacht van zaterdag op zondag 1 februari 1953 werden de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden getroffen door een stormvloed die acht procent van Nederland onder water zette. In eerste instantie maakte men zich niet zoveel zorgen. Er waaide weliswaar een Noordnoord-westerstorm, maar een dergelijke dreiging had het gezin Strijen - dat in een boerderij in het dorpje Batternoord op Flakkee woonde - wel vaker meegemaakt. Maar tegen vier uur 's nachts brak de eerste dijk onder het donderende geweld van de zee.

Dat mocht nooit meer gebeuren. Er werd een plan bedacht en uitgewerkt: de Deltawerken. Ruim twintig jaar later naderen de Deltawerken hun voltooiing. De Oosterschelde is de enige zeearm die nog moet worden afgesloten. Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat dit de enige oplossing is.


ISBN
9789060692790
Pagina's
186
Verschenen
NUR
283
Druk
15
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lemniscaat

Fictie 10 - 12 jaar
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren