Boekhandel Douwes Den Haag

De zin van het bestaan

een inleiding tot de logotherapie

V.E. Frankl

De zin van het bestaan

De zin van het bestaan

een inleiding tot de logotherapie

De zin van het bestaan

 

Viktor Frankl beschrijft in het eerste deel van deze nog steeds actuele klassieker zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn familie en zijn geliefde vrouw verloor. In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De zin van het bestaan

Viktor Frankl beschrijft in het eerste deel van deze nog steeds actuele klassieker zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn familie en zijn geliefde vrouw verloor. In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven. Voor iemand die jarenlang niets anders dan lijden en de macht van het kwaad heeft gezien, is Frankl verrassend optimistisch over het vermogen van de mens om zich boven het lijden te verheffen, door de keuze ‘het lijden waardig te zijn.’ Deze inleiding tot zijn therapie vormt een boeiend, menselijk document.


Viktor E. Frankl is een van de bekendste psychotherapeuten van deze tijd. Hij was hoogleraar in de neurologie en de psychiatrie aan de universiteit van Wenen en hoogleraar in de logotherapie aan de universiteit van San Diego.
Hij schreef 23 boeken, die vertaald zijn in 17 talen.


ISBN
9789061001737
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.

Psychologie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren