Boekhandel Douwes Den Haag

Licht is de wind der duisternis. Over Lucebert

licht is de wind der duisternis

H. Groenewegen

Licht is de wind der duisternis. Over Lucebert

Licht is de wind der duisternis. Over Lucebert

licht is de wind der duisternis

Licht is de wind der duisternis. Over Lucebert

 

Lucebert (1924-1994) is de keizer van de zintuiglijke poëzie. Hij is de dichter van het sprekende en het luisterende woord, een ziener die met zijn ogen proeft, en wiens vlees tastbaar woord is geworden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 30,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Licht is de wind der duisternis. Over Lucebert

Lucebert (1924-1994) is de keizer van de zintuiglijke poëzie. Hij is de dichter van het sprekende en het luisterende woord, een ziener die met zijn ogen proeft, en wiens vlees tastbaar woord is geworden. In Licht is de wind der duisternis wordt Luceberts dichterschap van talloze kanten bezien en beschreven. De historische grond van zijn vormende kracht. Het woordenspel van zijn vitaliteit. De verleiding van zijn klanken.

De beeldenrijkdom van Luceberts poëzie is onuitputtelijk, hortend en stromend. De auteurs onderzoeken de veelvormigheid van zijn artistieke, mystieke of muzikale inspiratiebronnen. Hun weergave bezorgt de lezer de actuele sensatie dicht op de huid te zitten van een hartstochtelijk en beweeglijk kunstenaar.

In Licht is de wind der duisternis zijn niet eerder gepubliceerde documenten, brieven, foto's en afdrukken van unieke publicaties opgenomen, die de stem van de dichter voelbaar maken. Een hommage aan een groot en meeslepend dichter.

Samenstelling & redactie: Hans Groenewegen.

Bijdragen: R.A. Cornets de Groot (Ontwerp voor een quizz), Anja de Feijter (Verbannen naar het paradijs), Peter Hofman (Ik heb met de poëzie gezeuld), Suzanna Héman (Mijn ware naam), Redbad Fokkema (Heilige nuchterheid), Gillis Dorleijn (Blower en wailer), Barber van de Pol (De kosmische kaakslag), Hans Groenewegen (Het wonderbeeld van een woord), Arjen Mulder (Het zwijgen van Lucebert), Lucas Hüsgen (Vallende vlinders), Cyrille Offermans (Vogel leven).

Licht is de wind der duisternis is deel 8 in de serie Poëzie & Poetica.


ISBN
9789065543820
Pagina's
376
Verschenen
NUR
620
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen

Nederlandse taal en letterkunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren