Boekhandel Douwes Den Haag

Het Deelerwoud

wild en bijster land

Machiel Bosch & Martien Frijns

Het Deelerwoud

Het Deelerwoud

wild en bijster land

Het Deelerwoud

 

Waar ontmoet je wilde dieren? Lees en bezoek Het Deelerwoud... In Het Deelerwoud - Wild en bijster land verkennen zeven mannen dit natuurgebied, dat midden op de Veluwe ligt. Natuurmonumenten verwierf het gebied in 1967 na een zeer succesvolle landelijke actie - een van de eerste grote publieksacties voor natuurbehoud in Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het Deelerwoud

Waar ontmoet je wilde dieren? Lees en bezoek Het Deelerwoud...

In Het Deelerwoud - Wild en bijster land verkennen zeven mannen dit natuurgebied, dat midden op de Veluwe ligt. Natuurmonumenten verwierf het gebied in 1967 na een zeer succesvolle landelijke actie - een van de eerste grote publieksacties voor natuurbehoud in Nederland. Het Deelerwoud is een bijzonder gebied. Sinds 2001 worden hier de dam- en edelherten niet meer afgeschoten. Ruim tien jaar later geldt voor de wilde zwijnen hetzelfde.

In dit prachtig geïllustreerde en leerzame boek wandelt de lezer mee met natuurbeheerder Machiel Bosch, filosoof Clemens Driessen en schrijver en natuurliefhebber Martien Frijns. Wat zien we, waarover horen we, waarover wordt er gedacht? De wandeltochten door het Deelerwoud roepen vragen op over onder andere 100%-wildgarantie, geluidshinder, lerend beheren, fauna versus flora, de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Oostvaardersplassen, charismatische relaties
in de natuur, safari-joggen, de Hooglander en het Heck-rund, de raaf
en de uil, rewilding en natuur in de oksels van de snelwegen. Maar ondertussen leert de lezer ook zeker twaalf soorten poep kennen.


ISBN
9789072603548
Pagina's
320
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
AFdH Uitgevers

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren