Boekhandel Douwes Den Haag

Koninklijke kunst

de Hoogste Levenskunst met orientatie op de oude Landmerken

A. Aalders

Koninklijke kunst

Koninklijke kunst

de Hoogste Levenskunst met orientatie op de oude Landmerken

Koninklijke kunst

 

Koninklijke Kunst, de Hoogste Levenskunst -Vooropgesteld dat de oude Landmerken zorgvuldig in acht worden genomen- Bij de auteur raakte deze woorden in het Engels een gevoelige snaar, die resonerende gaandeweg de Koninklijke Kunst het licht deed zien.


Direct te downloaden

€ 9,95


Beschrijving Koninklijke kunst

Koninklijke Kunst, de Hoogste Levenskunst
-Vooropgesteld dat de oude Landmerken zorgvuldig in acht worden genomen-
Bij de auteur raakte deze woorden in het Engels een gevoelige snaar, die resonerende gaandeweg de Koninklijke Kunst het licht deed zien.
Is het enerzijds bijzonder dat een van oorsprong typisch nautisch woord binnen de bouwsymboliek van de Vrijmetselarij werd geïntroduceerd, anderzijds is het op zijn minst curieus dat het woord landmerk, het oorspronkelijk Middelnederlandse woord lantmarcke, in de tijd niet alleen een bijzonder maçonniek gewicht verkreeg maar daarnaast symbolisch overversluierd wordt door oude mores en gebruiken.
Door het begrip Landmerken vanuit drie invalshoeken te belichten wordt dit woord in haar oorspronkelijke functie van bakens neergezet en wordt de Vrijmetselarij glashelder verlicht.
Vermetel is ook de stelling: -Iedere vrijmetselaar is nog geen goede leider, maar iedere goede leider is wel een vrijmetselaar, met of zonder schootsvel- Dit is typisch een van de vele uitspraken waardoor we het boek Koninklijke kunst als uniek kunnen bestempelen. Ook wordt definitief afgerekend met valse beschuldigingen en uitspraken zoals: elite-club , atheïstische geheimdoenerij, en nog vele andere valse betitelingen.
Een mens is veelal niet in staat een topervaring te verwoorden. De mens mist hiervoor de juiste zintuigen alsmede de juiste retoriek. Vanaf het moment van ondervinden wordt het leven wel anders geleefd. De auteur neemt u mee op een levensweg, op een onderzoekingstocht.
U komt tot ontdekking wat Vrijmetselarij in wezen is, maar daarenboven verkrijgt u ook inzicht - en dit is juist zo bijzonder - hoe die vrijmetselaar als mens, als persoon is, en in het leven van alle dag staat. Als vanzelf gaat u nadenken over de integraal van ons zijn: het systeem wat wij zelf zijn, de limiet van wat wij met woorden kunnen duiden. De bijzondere wijze van laten zien hoe met die oude Landmerken de goede koers kan worden uitgezet voor zowel de Orde, als wel de eigen persoonlijke levensweg, met harmonie als doel, maakt het boek zo intrigerend voor:
- de vrijmetselaar, de ingewijde, die het spoor bijster is en zoekende is naar het verloren gegane woord, die ontbrekende schakel van spiritualiteit om de levensreis te vervolgen en te volbrengen. - de profaan, dwalende op zijn levensweg. Bijzonder is dat u na -overdenking-, zelf in staat bent te beoordelen of u vrijmetselaarschap in u draagt
Moge dit boek als mijlpaal dienen om de ogen van het mensdom te openen zodat iedereen zal gaan inzien en ervaren dat alleen ware Broederschap en Liefde de hoeksteen voor vrede kan zijn. In een wereld waarin respect voor elkaar als medemens, tolerantie en gerechtigheid heersen zullen afgunst en jaloezie en hiermede terreur en oorlog definitief tot het verleden behoren.
Lux in Tenebris.


ISBN
9789080649149
Pagina's
475
Verschenen
NUR
720
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
978-90-806491

Esoterie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren