Boekhandel Douwes Den Haag

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

500 jaar geschiedenis en architectuur

Mark Zegeling

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

500 jaar geschiedenis en architectuur

Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

 

'Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes' is een spektaculair rijk geïllustreerd eerbetoon aan de culturele en monumentale geschiedenis van Nederland. Dit boek is een compleet vernieuwde uitgave van de eerder verschenen bestseller, maar nu als luxe editie met een hard cover, op koffietafelboek-formaat, gedrukt op exclusief papier met veel nieuwe verhalen en honderden nieuwe foto's.


In herdruk

€ 34,95

Levertijd onbekend


Beschrijving Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes

'Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes' is een spektaculair rijk geïllustreerd eerbetoon aan de culturele en monumentale geschiedenis van Nederland.

Dit boek is een compleet vernieuwde uitgave van de eerder verschenen bestseller, maar nu als luxe editie met een hard cover, op koffietafelboek-formaat, gedrukt op exclusief papier met veel nieuwe verhalen en honderden nieuwe foto's. Inclusief de geschiedenis van alle KLM-huisjes t/m 97, en alle collector's items. Het boek is afgewerkt met twee linten.

De iconische Delfts blauwe huisjes van KLM zijn replica's van schitterende, vaak tot de verbeelding sprekende (grachten)huizen en nationale monumenten, naar een oorspronkelijk ontwerp van de grootste namen uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis; van Hendrick de Keyser, Jacob van Campen, Philips Vingboons en Pieter Post tot Eduard Cuypers en H.P. Berlage, de vader van de moderne architectuur. Dit luxe cadeauboek bevat met meer dan 1.800 foto's, kunst uit toonaangevende musea, bijzondere gravures en ander beeldmateriaal uit prive-archieven en historische plattegronden van steden uit heel Nederland.

Het fraai vormgegeven koffietafelboek 'Sterke Verhalen' biedt de lezer een exclusief en intiem inkijk in het leven van de oorspronkelijke bewoners, zoals de avonturiers Hendrick Hamel - de Nederlandse Marco Polo - Philipp von Siebold en Pieter de Mareez, innovatieve ondernemers en hun 17e eeuwse start ups, oude Hollandse meesters als Rembrandt, Johannes Vermeer en Ferdinand Bol en andere historische figuren waaronder leden van de koninklijke familie, Trijntje Keever (de reuzin uit Edam), de dubbelspionne Mata Hari en Anne Frank. Ze woonden allemaal in een 'KLM-huisje', ze waren ooggetuige van de geschiedenis en drukten hun stempel op ons land, tegen het decor van vaak grote (inter)nationale gebeurtenissen.

'Sterke Verhalen' biedt meer dan een avontuurlijke reis door vijf eeuwen Nederlandse geschiedenis. Het is ook een kunstboek, een architectuurboek en een cultboek, dat met bijzondere verhalen en smakelijke anekdotes de geschiedenis van Nederland voor een breed publiek toegankelijk maakt en op een visueel aansprekende manier verbeeldt. Inclusief het bijzondere verhaal achter het allernieuwste KLM-huisje No. 97.

NB. De tekst van de sticker op het boek 'Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes' kan voor enige verwarring zorgen: 'inclusief huisje 97' betekent dat het boek een extra verhaal bevat over het monument dat model heeft gestaan voor KLM-huisje 97 (een replica van Hotel New York in Rotterdam). Bij het boek wordt GEEN huisje geleverd. De KLM-huisjes krijgt u als passagier in de Business Class van KLM.

Van deze titel is ook een Engelstalige uitgave beschikbaar, in pocketeditie luidt de titel 'Little Kingdom by the Sea, a walking guide through history' (isbn 9789081905626), het luxe Engelstalige koffietafelboek heet 'Kingdom by the Sea, a celebration of Dutch cultural heritage' (isbn 9789081905640).


ISBN
9789081905657
Pagina's
432
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
MarkMedia & Art

Algemene geschiedenis van Nederland De eerste Nederlanders

De menselijke geschiedenis strekt zich ver uit vóór de tijd waarin de mensen opschreven wat er zoal gebeurde. Dat is de periode die we - ten onrechte - prehistorie noemen. De geschiedenis van die tijd kunnen we enkel aflezen uit de sporen en resten die mensen in de bodem achterlieten, gedurende meer dan 100.000 generaties, meer dan een miljoen jaren.

Sporen van smaragd

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn.

Moord en doodslag

In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder helpers en medeplichtigen.

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren