Boekhandel Douwes Den Haag

Het oeroude geslacht Hunink

500 jaar geschiedenis in Deventer, Amsterdam en Lichtenvoorde

Sander Hunink

Het oeroude geslacht Hunink

Het oeroude geslacht Hunink

500 jaar geschiedenis in Deventer, Amsterdam en Lichtenvoorde

Het oeroude geslacht Hunink

 

Geschiedenis en genealogie van de familie Hunink uit Deventer en Lichtenvoorde. Tevens een verklaring van de naam Hunink en afgeleide namen, die zijn oorsprong heeft in de regio Achterhoek-Westfalen.


Levertijd: 5 tot 8 werkdagen

€ 36,95

Bezorgen: 5 tot 8 werkdagen


Beschrijving Het oeroude geslacht Hunink

Dit boek beschrijft de afkomst en geschiedenis van de familie van Wilhelmus Arnoldus Hunink (1889-1962) uit Deventer, mijn overgrootvader. Per vestigingsplaats wordt chronologisch teruggekeken op het leven van mijn voorouders. Ik heb hierbij een patrilineaire lijn aangehouden van de familie Hunink. De zoektocht naar de genealogie en herkomst van de familie heeft een schat aan informatie opgeleverd. Ik heb niet alleen de genealogie beschreven, maar ook de plaats waar mijn voorouders woonden, hun beroep, bijzondere gebeurtenissen en hun leefomgeving. Hierdoor hoop ik een goed beeld te hebben geschetst van het leven (en dood) van mijn voorouders, waardoor de namen meer een gezicht hebben gekregen. In de bijlagen is onder meer de volledige stamboom opgenomen, dat tot zeker 500 jaar teruggaat in de tijd. Naast het verhaal van mijn voorouders, heb ik de achternaam Hunink verklaard middels een uitgebreide studie en analyse van de naam. De naam Hunink gaat zelfs nog verder terug dan de genealogie van de familie. Het betreft een oude naam uit de regio Achterhoek-Westfalen, die al meer dan 1000 jaar in de regio voorkomt.

Een probleem van genealogie is dat er altijd weer nieuwe puzzelstukjes opduiken, waardoor er nieuwe hoofdstukken kunnen worden toegevoegd aan het inmiddels boekwerk van de familie. Mijn werk is dan ook nog niet voltooid. Daarentegen biedt dit boek een goed begin van de beschrijving van de genealogie van mijn familie en biedt het tevens een uitgangspunt voor anderen om de zoektocht verder door te zetten.


ISBN
9789082634310
Pagina's
266
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Hune

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren