Boekhandel Douwes Den Haag

Jiskefet Encyclopedie

Gegarandeerd ongeautoriseerd

Rutger Vahl & Pascal Tieman & Richard Groothuizen

Jiskefet Encyclopedie

Jiskefet Encyclopedie

Gegarandeerd ongeautoriseerd

Jiskefet Encyclopedie

 

Debiteuren crediteuren, de Lullo’s, Oboema, Melvin, de Dierenverkoper en nog honderden andere sketches, personages en absurde humor. Dat was Jiskefet, het vpro-programma dat van 1990 tot 2005 televisiegeschiedenis schreef.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 37,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Jiskefet Encyclopedie

Debiteuren crediteuren, de Lullo’s, Oboema, Melvin, de Dierenverkoper en nog honderden andere sketches, personages en absurde humor. Dat was Jiskefet, het vpro-programma dat van 1990 tot 2005 televisiegeschiedenis schreef. Aanvankelijk werd Jiskefet alleen begrepen door de happy few. Maar al snel groeide het programma uit tot een waar kijkcijferkanon. Net zolang tot in elk kantoor tot vervelens toe ‘Goeiesmorgens’ klonk en je als ouder niet vreemd moest opkijken als zoonlief van acht vroeg of je nog geneukt had.


Deze ongeautoriseerde Jiskefet Encyclopedie is het vuistdikke naslagwerk waarin niet alleen de bekende typetjes en vaak herhaalde sketches staan, maar ook vele toevallige passanten uit het Jiskefet-universum die nooit een dvd haalden. De auteurs bekeken voor dit boek nauwelijks nog afspeelbare videobanden, vonden bij fans verloren gewaande a?everingen en doken
in het omroeparchief om elke Jiskefet-minuut te kunnen boekstaven. Van a tot z gelezen is dit het hilarische en soms ontroerende verhaal over drie mannen die gewoon het programma wilden maken dat ze zelf leuk vonden.

Dit boek is niet afkomstig van Jiskefet B.V. of de makers van Jiskefet.


ISBN
9789083106588
Verschenen
NUR
531
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noblesse Uitgevers