Boekhandel Douwes Den Haag

Een hof tot ons gerief

Caspar Visser 't Hooft

Een hof tot ons gerief

Een hof tot ons gerief

Een hof tot ons gerief

 

In de negentiende en het begin van de twintigste eeuw woonden voorouders van de auteur in grote buitenhuizen. Deze huizen werden in de regel binnen de familie overgeërfd, er zijn veel verhalen en anekdotes mee verbonden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Een hof tot ons gerief

In de negentiende en het begin van de twintigste eeuw woonden voorouders van de auteur in grote buitenhuizen. Deze huizen werden in de regel binnen de familie overgeërfd, er zijn veel verhalen en anekdotes mee verbonden. Op basis hiervan, en ook van oude brieven, foto’s en geraadpleegde literatuur roept de auteur het leven in en om zeven buitenplaatsen op. Twee ervan bestaan nog. Van de andere vijf zijn alleen nog maar sporen over (toegangshek, parkaanleg, straatnaam…). Veel aandacht zal worden besteed aan enkele markante personages: een kapitein die rond 1835 naar Japan (Deshima) voer, een burgemeester van Middelburg die het niet al te nauw nam met de zeden, een Haagse kunstschilder, een wilskrachtige hofdame van Anna Paulowna, een gouverneur-generaal met een passie voor orchideeën…

Met een voorwoord van Arthur Umbgrove.

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van oa. de romans Feniksbloem (2012), Waldenberg (2014) en Brandende kolen (2017). Ook heeft hij verhalen en novellen op zijn naam staan. Hij heeft zijn jeugd in Nederland doorgebracht, maar woont sinds jaren in Frankrijk.

De pers schreef over Waldenberg:
‘Opvallende roman: avonturen­roman en tegelijk filosofisch geschrift over de waarde van traditie en, vooral, het mysterie van ieder individueel leven’ (Trouw)
‘Stilistisch vernuft ten top’ (Knack)


ISBN
9789086841813
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
IJzer

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren