Boekhandel Douwes Den Haag

De bouwstenen van het leven

Een introductie tot de moleculaire celbiologie

J.A.M.M. Prinsen & F.R. Van der Leij

De bouwstenen van het leven

De bouwstenen van het leven

Een introductie tot de moleculaire celbiologie

De bouwstenen van het leven

 

Overzichtelijke illustraties en duidelijke tekst leggen de wereld van DNA, RNA, eiwitten en andere voor het leven onmisbare moleculen uit.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 42,51

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De bouwstenen van het leven

De bouwstenen van het leven is een Nederlandstalige tegenhanger van in het hoger onderwijs veelgebruikte Engelstalige leerboeken over biochemie en celbiologie, ook wel Life Sciences genoemd. Overzichtelijke illustraties en heldere tekst geven inzicht in de wereld van DNA, RNA, eiwitten en andere voor het leven onmisbare moleculen. De biologische processen waarin deze moleculen een rol spelen worden stap voor stap uitgelegd. Tegelijk leert de lezer daarbij op speelse wijze enig jargon (vaktaal) te hanteren, in zowel het Nederlands als het Engels. Ingewikkelde begrippen worden duidelijk uitgelegd, waardoor wetenschappelijke kennis over processen in ons lichaam en over de natuur om ons heen voor een breed publiek inzichtelijk wordt gemaakt. Dit boek is een introductie tot de moleculaire celbiologie. De informatie wordt in lagen aangereikt zodat de lezer zelf de mate van diepgang en detail kan bepalen.
Jan Prinsen en Feike van der Leij hebben voor deze derde druk het boek grondig tegen het licht gehouden en waar nodig herzien. Zij gebruikten hierbij reacties van lezers, onder anderen van studenten en docenten in het mbo, hbo en wo. Nieuw in deze druk zijn een hoofdstuk over transgene planten en dieren en een hoofdstuk over CRISPR-Cas technologie. dr. Nelleke Kreike, lector Groene Biotechnologie aan Hogeschool Inholland, heeft hiervoor waardevolle input geleverd.
Drs. Jan A.M.M. Prinsen richt zich na een actieve loopbaan als tandarts op het toegankelijk maken van kennis over de moleculaire celbiologie. Hij verzorgde het merendeel van de verhelderende illustraties en een groot deel van de tekst. Hij werkte nauw samen met dr. Feike R. van der Leij, die een brede achtergrond in moleculair biologische en medische wetenschappen heeft, en als hogeschooldocent en lector Health & Food bij diverse hogescholen actief is geweest; op dit moment bij Hogeschool Inholland.


ISBN
9789086863556
Pagina's
528
Verschenen
NUR
923
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wageningen Academic Publishers