Boekhandel Douwes Den Haag

Echt nano

hoe moleculen nanomachines konden worden

Martijn van Calmthout

Echt nano

Echt nano

hoe moleculen nanomachines konden worden

Echt nano

 

De nanotechnologie biedt ongekende mogelijkheden, die misschien klinken als sciencefiction maar die in hoog tempo realiteit worden. 


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Echt nano

Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende mogelijkheden, die misschien klinken als sciencefiction maar die in hoog tempo realiteit worden.
Nobelprijswinnaars scheikunde 2016 Ben Feringa, Sir James Fraser Stoddart en Jean-Pierre Sauvage werken al decennia aan methodes om van moleculen nuttige machines te maken. In ECHT nano spreekt wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout met de drie prijswinnaars over hun werk, hun inspiratiebronnen, hun aanpak, hun dromen.
In een reeks brieven legt hij aan de negentiende-eeuwse Groningse wetenschapper Sibrandus Stratingh uit hoe onze moderne nanotechnologie werkt en waarom dat zo opwindend is. En hoe veel ervan in feite toch ook wortelt in de wetenschappelijke inzichten van zijn verleden eeuw.
Met een voorwoord van Ben Feringa, Nobelprijswinnaar voor de scheikunde.

Martijn van Calmthout (Eindhoven, 1961) is fysicus, presentator van wetenschapsshows en schrijver. Hij publiceerde boeken over Albert Einstein, de quantumwereld, de wetenschap van de toekomst, fysicus en oorlogsheld Samuel Goudsmit, de zwaartekracht en alle Nederlandse Nobelprijswinnaars. Hij was een van de bedenkers van bestseller de B├Ętacanon. Hij woont en werkt in Amsterdam. `Van Calmthout is een begenadigd verteller.' - New Scientist


ISBN
9789088030949
Pagina's
192
Verschenen
NUR
924
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lias, Uitgeverij

Natuurkunde algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren