Boekhandel Douwes Den Haag

Regulering van Intial Coin Offerings

Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect

M.A.R. nannings

Regulering van Intial Coin Offerings

Regulering van Intial Coin Offerings

Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect

Regulering van Intial Coin Offerings

 

Blockchaintechnologie gaat de concurrentie aan met traditionele financieringsvormen. Met minder dan honderd regels code kan iedereen een eigen token creëren en aan het publiek aanbieden in ruil voor financiering.


Leverbaar

€ 32,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Regulering van Intial Coin Offerings

Blockchaintechnologie gaat de concurrentie aan met traditionele financieringsvormen. Met minder dan honderd regels code kan iedereen een eigen token creëren en aan het publiek aanbieden in ruil voor financiering. Dit proces staat bekend als initial coin offering (ICO). Inmiddels telt de cryptomarkt ruim 1500 verschillende soorten cryptocurrency en heeft deze markt een waarde van $450 miljard.

Aan ICO’s zijn grote financiële risico’s verbonden door informatiescheefheid en de afwezigheid van waarborgen voor marktintegriteit. De handel is daardoor gevoelig voor misleiding en manipulatie. Ondanks de risico’s is er een grote hype op de ICO-markt. Financiële toezichthouders hebben officiële waarschuwingen uitgebracht – hoewel ICO’s vooralsnog buiten het toezicht vallen.

Het is de vraag of dat terecht is. In dit boek onderzoekt mr. Marlinde Nannings in hoeverre tokens kunnen kwalificeren als effect in de zin van MiFID II. Indien een token verhandelbaar is en de houder winst- en stemrecht toekent, is de aard van het instrument vergelijkbaar met die van een traditioneel aandeel. Een dergelijke token kan kwalificeren als effect en valt binnen de reikwijdte van de financiële toezichtregelgeving.

In dit boek beschrijft de auteur het proces van ICO’s en welke soorten coins en tokens er zijn. Daarnaast behandelt zij de vereisten voor de kwalificatie van effect in de zin van MiFID II en beschrijft zij welke tokens kunnen kwalificeren als effect in de zin van MiFID II. Tot slot legt de auteur uit in hoeverre de wetgever een dergelijke kwalificatie kan hebben bedoeld.

Mr. M.A.R. Nannings is als promovenda verbonden aan het Instituut voor Financieel Recht bij de Radboud Universiteit Nijmegen.


ISBN
9789088632310
Pagina's
132
Verschenen
NUR
827
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Celsus Juridische Uitgeverij

Ondernemingsrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren