Boekhandel Douwes Den Haag

Overstappen op de arbeidsmarkt

Een onderzoek naar Van Werk Naar Werk-beleid en -trajecten

I. Borghouts-van de Pas, M. Bosmans, J. Verschoor & T. Wilthagen

Overstappen op de arbeidsmarkt

Overstappen op de arbeidsmarkt

Een onderzoek naar Van Werk Naar Werk-beleid en -trajecten

Overstappen op de arbeidsmarkt

 

Conjuncturele ontwikkelingen, toegenomen concurrentie en technologische innovaties zorgen er voor – vandaag de dag, maar ook in de toekomst – dat functies wijzigen of verdwijnen. Voor mensen zelf, de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid is het van groot belang dat werknemers desondanks aan het werk blijven.


Leverbaar

€ 25,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Overstappen op de arbeidsmarkt

Conjuncturele ontwikkelingen, toegenomen concurrentie en technologische innovaties zorgen er voor – vandaag de dag, maar ook in de toekomst – dat functies wijzigen of verdwijnen. Voor mensen zelf, de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid is het van groot belang dat werknemers desondanks aan het werk blijven. In dit boek beantwoorden de onderzoekers de vraag of en hoe werkgevers Van Werk Naar Werk (VWNW)-ondersteuning aanbieden aan boventallige werknemers, of er gebruik van wordt gemaakt en wat de uitkomsten hiervan zijn. Ook worden belemmerende en bevorderende factoren besproken die een rol spelen in dit VWNW-proces.

Grotere organisaties hebben vaker beleid en VWNW-trajecten toegepast dan kleine bedrijven. Hoewel het aanbod aan activiteiten tamelijk breed is, is het gebruik van veel activiteiten gering. Ruim driekwart van de boventalligen die opnieuw een baan wenst na ontslag vindt weer ander werk, maar niet altijd tegen dezelfde voorwaarden. De onderzoekers concluderen dat een aantal specifieke activiteiten bijdraagt aan het sneller vinden van nieuw werk. Vooral het volgen van training of scholing heeft impact. Persoonlijke aandacht en begeleiding door een externe coach, sociale steun van familie en vrienden en hulp bij solliciteren werken ook bevorderend in het VWNW-proces.


ISBN
9789088632389
Pagina's
92
Verschenen
NUR
825
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Celsus Juridische Uitgeverij

Arbeids- en sociale zekerheidsrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren