Boekhandel Douwes Den Haag

Achter tralies

Hoelang houdt de gevangenis nog stand?

Hans Claus

Achter tralies

Achter tralies

Hoelang houdt de gevangenis nog stand?

Achter tralies

 

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Intuïtief gaan we hiermee akkoord. Wie iets mispeutert, moet gestraft worden; soms horen criminelen in de cel. Maar is de gevangenis werkelijk het juiste antwoord op misdaad of vervreemdt ze haar bewoners steeds meer van de samenleving?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Achter tralies

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Intuïtief gaan we hiermee akkoord. Wie iets mispeutert, moet gestraft worden; soms horen criminelen in de cel. Maar is de gevangenis werkelijk het juiste antwoord op misdaad of vervreemdt ze haar bewoners steeds meer van de samenleving?

Auteur Hans Claus begon zijn carrière in de Gentse Nieuwe Wandeling. Vandaag is hij de gevangenisdirecteur in Oudenaarde. Hij kent dus als
geen ander de waarden én tekortkomingen van het huidige systeem. In Achter Tralies neemt hij detentie grondig onder de loep. Waar komt het
fenomeen vandaan? Wie leeft en werkt er zoal in een gevangenis? Slagen we erin om gedetineerden in de maatschappij te re-integreren?

Wanneer de auteur het rapport opmaakt, concludeert hij dat het Belgische gevangeniswezen tekortschiet. Gelukkig ziet hij ook oplossingen.
Claus kiest resoluut voor resocialisatie in plaats van isolatie en rolt daarom een alternatieve vorm van detentie uit: De Huizen. In dit werk worden de eerste stappen gezet naar een menswaardige manier van straff en, wat niet enkel de overtreder ten goede komt, maar ten slotte ook onze hele gemeenschap.


ISBN
9789089311290
Pagina's
192
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts

Mens en Maatschappij