Boekhandel Douwes Den Haag

Melkweg 50 Lichtjaren

Melkweg 50 Lichtjaren

Melkweg 50 Lichtjaren

Melkweg 50 Lichtjaren

 

Een halve eeuw van het Amsterdamse podium in de voorhoede van muziek, kunst en film. Melkweg 50 Lichtjaren De Melkweg zou niet hebben bestaan als de gemeente Amsterdam eind jaren ’60 van de vorige eeuw besloten had tot de bouw van een parkeergarage achter de Stadsschouwburg.


Leverbaar

€ 29,95

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Melkweg 50 Lichtjaren

Een halve eeuw van het Amsterdamse podium in de voorhoede van muziek, kunst en film.

Melkweg 50 Lichtjaren

De Melkweg zou niet hebben bestaan als de gemeente Amsterdam eind jaren ’60 van de vorige eeuw besloten had tot de bouw van een parkeergarage achter de Stadsschouwburg. Waar zouden dan in de afgelopen 50 jaar al die concerten, dans- en theatervoorstellingen, filmvertoningen, exposities en manifestaties hebben plaatsgevonden? Waar zouden al die duizenden mensen, die zich met grote toewijding verbonden aan het gebouw en de programma’s, wel hebben gewerkt? En waar hadden zich de ruim veertien miljoen bezoekers al die tijd opgehouden?

We weten het niet.

Wat we wel weten staat in Melkweg 50 Lichtjaren beschreven in een negental thematische beschouwingen, een interview met Cor Schlösser (mede-oprichter en directeur van 1970-2011) en een door het hele boek heen lopende tijdlijn. Lees het van A tot Z of ga er kriskras doorheen! De beschouwingen en interviews worden omgeven door een enorme hoeveelheid beeldmateriaal. Foto’s, markant artwork en krantenknipsels roepen de tijdgeest op van de verschillende periodes die de Melkweg in zijn 50-jarig bestaan heeft doorgemaakt.

Lees, bekijk en beleef de Melkweg!


ISBN
9789090347127
Pagina's
276
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Melkweg Amsterdam

Muziek