Boekhandel Douwes Den Haag

Mémoires vives

Jean-Marie Dallet

Mémoires vives

Mémoires vives

Mémoires vives

 

NL - (Her)ontdek het werk van onder meer de 'vader' van de videokunst Nam June Paik en van Steina en Woody Vasulka in Mémoires vives.Het boek behandelt de relatie tussen de videokunst uit de jaren 1960 en de digitale kunst van de jaren 1990.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 55,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Mémoires vives

NL - (Her)ontdek het werk van onder meer de 'vader' van de videokunst Nam June Paik en van Steina en Woody Vasulka in Mémoires vives.

Het boek behandelt de relatie tussen de videokunst uit de jaren 1960 en de digitale kunst van de jaren 1990. In de publicatie komen enkele sleutelwerken aan bod, die rond drie thema's worden gegroepeerd: '(her)uitgevonden' apparaten, het geheugen en het archief, en de veelheid van schermen als constructie van een nieuw mentaal universum.


FR - (Re)découvrez, entre autres, les oeuvres du « père » de l'art vidéo Nam June Paik et de Woody Vasulka dans Mémoires vives.

Cet ouvrage analyse la relation entre l'art vidéo des années 1960 et l'art digital des années 1990. Ce livre aborde plusieurs oeuvres-clés, regroupées sous trois thèmes : les équipements (ré)inventés, la mémoire et les archives, et la multiplication des écrans pour créer un nouvel univers mental.


ISBN
9789401458535
Pagina's
256
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Beeldende kunst
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren