Boekhandel Douwes Den Haag

Om ter hand te nemen 2

Hedonistische wijsheden voor het goede leven

Erik Nagtegaal

Om ter hand te nemen 2

Om ter hand te nemen 2

Hedonistische wijsheden voor het goede leven

Om ter hand te nemen 2

 

In korte spreuken van vijf regels wordt een verzameling van hedonistische wijsheden getoond, die een hulpmiddel kan bieden voor het beoefenen van een goed, gezond en plezierig leven. Het verstandige genieten vormt het centrale doel, waar de spreuken naar toewerken.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Om ter hand te nemen 2

In korte spreuken van vijf regels wordt een verzameling van hedonistische wijsheden getoond, die een hulpmiddel kan bieden voor het beoefenen van een goed, gezond en plezierig leven. Het verstandige genieten vormt het centrale doel, waar de spreuken naar toewerken. Wat deze vorm van leven inhoudt, komt in 75 toegankelijke spreuken aan de orde. Deze bevatten eeuwenoude tot vrij recente wijsheden met richtlijnen voor het leiden van een goed, gezond en plezierig leven, voor wie daar behoefte aan heeft. Een kort artikel met een schets voor een hedonistisch-filosofische praktijkvoering, waarbij bezoekers zelf leefregels leren opstellen, biedt een context voor de spreuken.

Erik Nagtegaal heeft humanistiek gestudeerd en is werkzaam als filosofisch consulent te Utrecht in zijn filosofische praktijk Denk-Beter. Hij is al jaren geïnteresseerd in het hedonisme van Epicurus van Samos en beoefent het praktisch met een eigen insteek.

Met een kort voorwoord van Ruut Veenhoven - Emeritus hoogleraar sociale condities voor menselijk geluk: "Bij elkaar geven die uitspraken een goed beeld van wat ik ‘leuk-levenskunst’ heb genoemd; het vermogen om een levenswijze te vinden waar je je goed bij voelt."


ISBN
9789402188868
Pagina's
97
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren