Boekhandel Douwes Den Haag

Eerlijk duurde niet zo lang

Achter de schermen van de Tweede Kamer

Roelof van Laar

Eerlijk duurde niet zo lang

Eerlijk duurde niet zo lang

Achter de schermen van de Tweede Kamer

Eerlijk duurde niet zo lang

 

Roelof van Laar werd begin 2017 uitgeroepen tot eerlijkste politicus vanwege zijn inzet voor ontwikkelingslanden en kinderrechten. Hij schreef onder meer een baanbrekende initiatiefwet tegen kinderarbeid.


Niet leverbaar

€ 19,50

Niet leverbaar


Beschrijving Eerlijk duurde niet zo lang

Roelof van Laar werd begin 2017 uitgeroepen tot eerlijkste politicus vanwege zijn inzet voor ontwikkelingslanden en kinderrechten. Hij schreef onder meer een baanbrekende initiatiefwet tegen kinderarbeid. Toch zat hij nog geen vier jaar in de Tweede Kamer. In het openhartige boek 'Eerlijk duurde niet zo lang' laat de PvdA-er zien hoe hij achter de schermen resultaten boekte voor kinderen in Nederland en ver daarbuiten. Hoe hij voorstellen aangenomen kreeg en zag sterven in schoonheid. Hij beschrijft de (on)zinnige reizen die hij maakte, of juist tegenhield. Ook de schaduwkanten van het politieke werk blijven niet onbelicht: van tegenwerking door partijgenoten tot geld voor vluchtelingen dat ingezet werd om zijn steun af te dwingen. Het boek schetst een tot nu toe onbekend beeld van het werk in de Kamer. Een beeld van een Kamerlid op de achterste bankjes die resultaten boekt die nauwelijks aandacht krijgen. Bovenal het beeld dat alles in de politiek persoonlijk is. Het is het eerste boek dat de PvdA-fractie in de afgelopen regeerperiode van binnenuit beschrijft. Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar de politiek.

Auteur
Roelof van Laar is sociaal ondernemer voor kinderrechten. Hij was lid van de Tweede Kamer van mei 2013 tot maart 2017. Over zijn werk tegen kinderprostitutie schreef hij het boek Een meisje als Roopa, de strijd tegen meisjeshandel.


ISBN
9789460224607
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
LM Publishers

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren