Boekhandel Douwes Den Haag

Suriname

Van wingewest tot natiestaat

Jan Pronk

Suriname

Suriname

Van wingewest tot natiestaat

Suriname

 

Suriname staat het komend jaar volop in de belangstelling. Op 25 mei worden er presidentsverkiezingen gehouden en op 25 november wordt 45 jaar onafhankelijkheid gevierd. Suriname was bijna driehonderd jaar een kolonie van Nederland.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Suriname

Suriname staat het komend jaar volop in de belangstelling. Op 25 mei worden er presidentsverkiezingen gehouden en op 25 november wordt 45 jaar onafhankelijkheid gevierd.

Suriname was bijna driehonderd jaar een kolonie van Nederland. De grenzen, de bevolkingssamenstelling en de economie werden door Nederland bepaald. De gevolgen daarvan deden zich gelden tot na de onafhankelijkheid in 1975. Nederland kon en mocht zich niet onttrekken aan haar verantwoordelijkheid. In dit boek schetst Jan Pronk de manier waarop met die verantwoordelijkheid is omgegaan, de dilemma's waarvoor politici stonden, de beslissingen die genomen werden, de fouten die gemaakt zijn en zijn eigen rol hierin.

Suriname heeft zich ontwikkeld tot een autonome staat, die op eigen kracht met vallen en opstaan een natie is geworden. De historie is echter niet uit te wissen en heeft consequenties voor het heden. Nederland draagt, aldus Jan Pronk, nog steeds medeverantwoordelijkheid voor de toekomst van het land en haar bevolking.

Jan Pronk (1940) was minister voor Ontwikkelingssamenwerking in de kabinetten Den Uyl, Lubbers III en Kok I en minister van VROM in het kabinet Kok II. Daarnaast was hij adjunct-secretaris-generaal van de UNCTAD, speciaal VN-gezant voor duurzame ontwikkeling en speciaal VN-gezant in Soedan. Jan Pronk is als emeritus professor Theory and Practice of International Development verbonden aan het Institute for Social Studies in Den Haag.


ISBN
9789460225161
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
LM Publishers

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren