Boekhandel Douwes Den Haag

Studieboeken bestuur en beleid

Keteninformatisering in kort bestek

theorie en praktijk van grootschalige informatie-uitwisseling

J.H.A.M. Grijpink

Keteninformatisering in kort bestek

Studieboeken bestuur en beleid

Keteninformatisering in kort bestek

theorie en praktijk van grootschalige informatie-uitwisseling

Studieboeken bestuur en beleid: Keteninformatisering in kort bestek

 

Maatschappelijke voorzieningen zoals jeugdzorg, veiligheid, gezondheidszorg en sociale zekerheid eisen informatie-uitwisseling op grote schaal tussen grote aantallen zelfstandige organisaties. Informatisering van deze ketensamenwerking blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 30,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Studieboeken bestuur en beleid: Keteninformatisering in kort bestek

Maatschappelijke voorzieningen zoals jeugdzorg, veiligheid, gezondheidszorg en sociale zekerheid eisen informatie-uitwisseling op grote schaal tussen grote aantallen zelfstandige organisaties. Informatisering van deze ketensamenwerking blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren. Dit komt vooral omdat men dit probleem te lijf gaat met traditionele managementconcepten en -methoden. In maatschappelijke ketens ontbreekt echter overkoepelend gezag, zodat deze managementtheorieën onvoldoende houvast bieden. Andere concepten, theorieën en methoden zijn daarom nodig.

Het leerstuk Keteninformatisering voorziet hierin, met een ketenvisie en methoden die duidelijk maken welke ketenprojecten succesvol en welke keteninitiatieven kansrijk zijn. Uitgelegd wordt hoe een ketenanalyse verloopt, hoe men erachter komt welke informatie-infrastructuur voor een keten nodig is en hoe ketensamenwerking kan worden verbeterd. Dit boek biedt daarnaast inzicht in slaag- en faalfactoren bij toepassing van keteninformatisering en geeft suggesties voor de wijze waarop valkuilen kunnen worden vermeden.

Deze uitgave is bedoeld voor het hoger onderwijs en voor de bachelorfase van het wetenschappelijk onderwijs op het gebied van bestuurs- en bedrijfskunde, publiekrecht, informatiekunde en openbaar bestuur. Als naslagwerk en ideeënbron is het geschikt voor practitioners en managers in de keteninformatisering.


ISBN
9789462366084
Verschenen
Serie
Studieboeken bestuur en beleid
NUR
805
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde

Betuurs- en beleidskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren