Boekhandel Douwes Den Haag

Geschiedenis van het Westland

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa

Jaap van Duijn

Geschiedenis van het Westland

Geschiedenis van het Westland

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa

Geschiedenis van het Westland

 

Over het Westland zijn honderden artikelen en boeken verschenen, altijd over een bepaald thema, een bepaalde plaats of periode in de geschiedenis van de streek. Dit is het complete overzicht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 39,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Geschiedenis van het Westland

Wie aan het Westland denkt, denkt aan glazen kassen vol groenten, fruit, bloemen en planten. De streek wordt niet voor niets de Tuin van Europa genoemd. Maar over de rijke historie van het gebied is veel meer te vertellen.

Bewoningssporen gaan terug tot de steentijd. In de Romeinse tijd was het Westland, gunstig gelegen aan de Maasmond en aan het kanaal van Corbulo, een dichtbevolkt gebied. Tijdens de Gouden Eeuw kwam het grootste deel van de streek in het bezit van de Oranjes: de prinsen waren heer van Monster, Naaldwijk, Wateringen en ’s-Gravenzande. In het lustoord dat het Westland in de achttiende eeuw was, verschenen tientallen
buitenplaatsen. Honderd jaar later werd het Westland de belangrijkste tuinbouwstreek van Nederland en ook vandaag de dag is de tuinbouw nog steeds de economische motor van de streek.

In dit boek plaatst Jaap van Duijn de Westlandse geschiedenis in de context van de Nederlandse geschiedenis. Alle relevante onderwerpen, plaatsen en tijdvakken, van de prehistorie tot nu, worden in onderlinge samenhang gepresenteerd.


ISBN
9789462495067
Pagina's
432
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Geschiedenis