Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van Willem I

koning van Nederland en België

Ron Guleij & Studio Buitenhof & Paul Brood & Wout De Vuyst & Jan Zweerts & Arjan Poelwijk

De wereld van Willem I

De wereld van Willem I

koning van Nederland en België

De wereld van Willem I

 

Willem I, onze eerste Oranjevorst, drukte een onuitwisbaar stempel op ons land. Onvermoeibaar werkte hij aan de vooruitgang en ontwikkeling van Nederland en België. Het Verenigd Koninkrijk (1815-1830) was een product van het Congres van Wenen, dat een bufferstaat ten noorden van Frankrijk wenste.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 6,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De wereld van Willem I

Willem I, onze eerste Oranjevorst, drukte een onuitwisbaar stempel op ons land. Onvermoeibaar werkte hij aan de vooruitgang en ontwikkeling van Nederland en België. Het Verenigd Koninkrijk (1815-1830) was een product van het Congres van Wenen, dat een bufferstaat ten noorden van Frankrijk wenste. In 1830 breekt in de zuidelijke provincies een opstand uit, die leidt tot de oprichting in 1831 van het koninkrijk België. Willem blijft zich verzetten, maar moet uiteindelijk in 1839 toegeven.

Van Willem I is een enorm archief bewaard gebleven, met tal van topstukken, maar ook vele bijzondere objecten, schilderijen en documenten. Ze zijn te bewonderen in een tentoonstelling in het Nationaal Archief, maar een rijke keuze is ook in het boek te zien. Het boek toont met name de persoonlijke dimensie van Willem I: zijn werktafel, zijn schrijfattributen, zijn belangrijkste besluiten, zijn paleizen en zijn familie.


ISBN
9789462581081
Pagina's
120
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren