Boekhandel Douwes Den Haag

Sporen van smaragd

per trein door Nederlands-Indië (1867-1949)

Evelien Pieterse & Femke Lockefeer

Sporen van smaragd

Sporen van smaragd

per trein door Nederlands-Indië (1867-1949)

Sporen van smaragd

 

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,95

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Sporen van smaragd

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn. Sporen van Smaragd geeft een rijk geïllustreerd beeld van de Indonesische spoorweggeschiedenis tot 1950.

Op 10 augustus 2017 is het 150 jaar geleden dat de eerste trein in Indonesië reed tussen Semarang en Tangoeng op Java. Een groot deel van het Indonesische spoor werd aangelegd door Nederlandse ingenieurs en geëxploiteerd door Nederlandse spoorwegmaatschappijen. De sporen van Smaragd (de sporen van het koloniale verleden) zijn nog steeds terug te vinden in stations, woningen voor spoorwegpersoneel en kantoren die onder Nederlands beheer werden gebouwd.


ISBN
9789462582118
Pagina's
128
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren