Boekhandel Douwes Den Haag

Het nieuwe huurboek

Het nieuwe huurboek

Het nieuwe huurboek

Het nieuwe huurboek

 

Na de laatste staatshervorming werd ook het huurrecht Vlaamse materie. Sinds 2019 is nu het Vlaams woninghuurdecreet van kracht. Let wel, oudere contracten vallen nog steeds onder de bepalingen van de federale woninghuurwet.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 34,90

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het nieuwe huurboek

Na de laatste staatshervorming werd ook het huurrecht Vlaamse materie. Sinds 2019 is nu het Vlaams woninghuurdecreet van kracht. Let wel, oudere contracten vallen nog steeds onder de bepalingen van de federale woninghuurwet. Woninghuurwet en woninghuurdecreet zullen dus nog een poos naast elkaar blijven bestaan. In dit boek bespreken we daarom zowel het gemeen huurrecht, de woninghuurwet als het woninghuurdecreet, maar zoomen we ook in op de woningkwaliteitsbewaking en procesvoering.

De Vlaamse huurdersbonden hebben de traditie om via Het huurboek de huurregelgeving op een toegankelijke wijze toe te lichten. In deze nieuwe editie werden alle veranderingen en aanpassingen tot 1 juli 2020 geïntegreerd. Ook de reeds besliste regelgeving over de woningkwaliteit die pas uitvoering krijgt in 2021 wordt besproken. Op deze manier beschikt de lezer over een totaalpakket van de juridische aspecten van het huren (en verhuren). Telkens wordt in een bevattelijke taal uitgelegd wat de huurder kan doen wanneer hij met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een boek zowel voor de huurders als voor wie professioneel te maken krijgt met huurproblemen. Het boek is gegroeid uit de dagelijkse praktijk van de huurdersbonden en wordt gekruid met handige tips, in het oog springende voorbeelden en handige modelbrieven.

Uitgave i.s.m. vzw Vlaams Overleg Bewonersbelangen


ISBN
9789462672604
Pagina's
500
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mammoet

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren