Boekhandel Douwes Den Haag

Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Jacoline van Bennekom-Overgaauw & Birgit Snijder-Kuipers

Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Werkboek WWFT / AML Practice Guide

 

Dit werkboek is opgesteld naar aanleiding van de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) en geeft een praktische weergave van de wijzigingen die uit deze wet voortvloeien voor advocaten en notarissen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 31,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Werkboek WWFT / AML Practice Guide

Dit werkboek is opgesteld naar aanleiding van de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) en geeft een praktische weergave van de wijzigingen die uit deze wet voortvloeien voor advocaten en notarissen. Dit boek kan ook als praktijkboek dienen voor overige WWFT-instellingen.

Het boek is samengesteld op basis van de wetgeving per 25 juli 2018. Op die datum is de gewijzigde WWFT, het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 (Uitvoeringsbesluit) en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Uitvoeringsregeling) van kracht geworden ter implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn (Richtlijn (EU) 2015/849 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2015, L 141/73). De Vierde anti-witwasrichtlijn wordt in Nederland voorts geïmplementeerd in de Handelsregisterwet. In de loop van 2019 zal naar verwachting deze wet gewijzigd in werking treden.

In dit boek zijn een aantal voorbeelddocumenten opgesteld primair voor gebruik op de grote kantoren. Er is zoveel mogelijk concreet invulling gegeven aan de nieuwe wettelijke eisen. Deze voorbeelden moeten per kantoor worden aangepast.

Dit boek is ook geschikt om te gebruiken op middelgrote en kleine advocaten- en notariskantoren. Waar in de documenten verwezen wordt naar Compliance Officer WWFT, kan een andere functionaris worden aangewezen die de compliancefunctie vervult. Benoeming van een Auditor WWFT is niet vereist. Verwijzingen naar deze functionaris kunnen vervallen. De regeling over intern melden (Hoofdstuk 8) is niet van toepassing. Een kantoor mag uiteraard wel besluiten tot het instellen van een intern meldreglement.

Een groot deel van de netto-opbrengst van dit boek wordt beschikbaar gesteld aan Lawyers for Lawyers (L4L). L4L verleent morele en juridische bijstand aan advocaten die in de uitoefening van hun werk worden bedreigd of vervolgd of aan advocatenorganisaties die voor deze advocaten in de bres springen of hen vertegenwoordigen.


ISBN
9789462905900
Verschenen
NUR
820
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren