Boekhandel Douwes Den Haag

Studieboeken bestuur en beleid

Politiek

Marc Hooghe & Kris Deschouwer

Politiek

Studieboeken bestuur en beleid

Politiek

Studieboeken bestuur en beleid: Politiek

 

Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 45,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Studieboeken bestuur en beleid: Politiek

Politiek bepaalt voor een belangrijk deel ons dagelijks leven: van eenvoudige verkeersregels tot de vraag wie er toegang krijgt tot onderwijs of gezondheidszorg. Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel. Het boek beoogt een brede kennismaking met de politiek; van de politieke filosofie, de empirische studie van politiek gedrag, tot een korte inleiding tot de bestuurskunde. Tegelijk is het ook een inleiding tot de politieke wetenschappen: wat is nu eigenlijk het specifieke van politicologie als wetenschapsdiscipline?

Dit boek kiest voor een vergelijkende benadering: sleutelbegrippen als democratie, parlement, regering, liberalisme en beleidscyclus worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ en andere Europese landen. Dit boek kiest ook voor de toekomst, door te eindigen met een hoofdstuk over de Europese Unie. Ondanks alle recente gebeurtenissen wordt de Unie voor aankomende generaties het belangrijkste politieke systeem.

Doelgroep
Dit boek is bestemd voor studenten politicologie en is ook interessant voor studenten beleids- en bestuurswetenschappen en sociologie.


ISBN
9789462907478
Pagina's
364
Verschenen
Serie
Studieboeken bestuur en beleid
NUR
754
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde