Boekhandel Douwes Den Haag

Surinaams bestuursrecht

Leo J.A. Damen & Magda R. Hoever-Venoaks

Surinaams bestuursrecht

Surinaams bestuursrecht

Surinaams bestuursrecht

 

Dit (studie)boek behandelt de belangrijkste algemene vraagstukken van het Surinaamse bestuursrecht (vroeger: administratief recht). Het Surinaamse bestuursrecht is nog sterk gebaseerd op de dogmatiek van het Nederlandse bestuursrecht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 52,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Surinaams bestuursrecht

Dit (studie)boek behandelt de belangrijkste algemene vraagstukken van het Surinaamse bestuursrecht (vroeger: administratief recht). Het Surinaamse bestuursrecht is nog sterk gebaseerd op de dogmatiek van het Nederlandse bestuursrecht. Daarom combineert het boek de dogmatiek van het Surinaamse en het Nederlandse bestuursrecht. Voorop staat natuurlijk het Surinaamse bestuursrecht. De Nederlandse dogmatiek is zoveel mogelijk ‘gesurinamiseerd’.

De auteurs hopen met dit boek de lezer aan te zetten tot een beter begrip van het bestuursrecht en zo bij te dragen tot een systematisch denken over een adequate toepassing en ontwikkeling van het Surinaamse bestuursrecht.
Dit kan bijdragen aan een beter functionerend openbaar bestuur waarvan de hele samenleving kan profiteren. Zonder adequaat bestuursrecht is het openbaar bestuur voor burgers geen lust, maar vooral een last.

Het boek kan ook bijdragen aan de realisatie van een Surinaamse Algemene wet bestuursrecht. Daarvoor moet eerst het geldende bestuursrecht zo goed mogelijk in beeld worden gebracht.

Het boek is geschikt voor universitaire studenten en onmisbaar voor praktijkjuristen.


ISBN
9789462908949
Pagina's
673
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Staats- en bestuursrecht