Boekhandel Douwes Den Haag

Verlangen naar tuin

Hoe een eigen paradijs ontwerpen

Michel Lafaille

Verlangen naar tuin

Verlangen naar tuin

Hoe een eigen paradijs ontwerpen

Verlangen naar tuin

 

Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin – dat plekje natuur dat je plots ontdekt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Verlangen naar tuin

Stel dat je morgen langs het paradijs zou lopen. Zou je dan denken: kijk daar, het paradijs, en gewoon doorlopen? Nee, natuurlijk niet. Adam en Eva werden verdreven uit het paradijs, maar niemand vertelde ooit wat er met de tuin gebeurd is. Is die tuin er nog steeds? Michel Lafaille is ervan overtuigd van wel. Het paradijs bestaat in ieders hoofd. Het zijn beelden, verlangens. Als je een tuin wilt maken waarnaar je verlangt, dan moet min of meer duidelijk zijn hoe die eruitziet.

Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin - dat plekje natuur dat je plots ontdekt, ergens, en dat je meteen een thuisgevoel geeft. Je krijgt inzicht in de elementen waarmee je een tuin kunt opbouwen om dan zelf te gaan scheppen. Hij leidt je rond in bijvoorbeeld de tuinen van Erasmus en Goethe, die van het Loo en Versailles= om te leren kijken en interpreteren. In het laatste hoofdstuk leer je over de liefde voor planten en bomen.


ISBN
9789462989757
Verschenen
NUR
736
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam University Press

Cultuurfilosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren