Boekhandel Douwes Den Haag

Cézembre 2

Nicolas Malfin

Cézembre 2

Cézembre 2

Cézembre 2

 

Cézembre is een oorlogsverhaal dat het lot van vier jongeren volgt en een doorslaggevend hoofdstuk uit het intense verhaal van de bevrijding van Frankrijk in WO2. Compleet verhaal in 2 delen.


Nog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Cézembre 2

Saint-Malo, augustus 1944, de Duitsers verzetten zich tegen een Amerikaanse aanval. Ze verdedigen hun posities vanuit Cézembre, een eiland dat oninneembaar lijkt. In Fort National zitten de mannen van Saint-Malo gevangen, omringd door de zee. Ze volgen de gevechten van veraf.

Ewan wordt radeloos bij de gedachte dat zijn geliefde Françoise misschien is omgekomen. 
Hij besluit om naar het vasteland te zwemmen om haar te zoeken en tevens een geheime 
boodschap af te leveren aan de Geallieerden… Françoise werd echter ontvoerd door Bastien, een verrader. Op Cézembre ziet ze de laatste Duitse stellingen, bevolkt met wanhopige soldaten en onder het bevel van een officier die ervan overtuigd is dat het Derde Rijk hen zal komen redden.

Nicolas Malfin brengt niet alleen een stad die verwoest werd door vuur en staal opnieuw tot leven, maar evoceert ook de menselijke kanten van dit verhaal met veel emotie en precisie. Malfin is zowel scenarist als tekenaar van dit afsluitende deel van een tweeluik. Met dit verhaal bewijst hij dat zijn tekenpen ook romantisch werk kan leveren.


ISBN
9789463067119
Pagina's
88
Verschijnt
NUR
360
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Silvester Strips

Strips