Boekhandel Douwes Den Haag

Jij bent. dus ik ben

Het goede leven begint bij verbondenheid

Alain Mahjoub

Jij bent. dus ik ben

Jij bent. dus ik ben

Het goede leven begint bij verbondenheid

Jij bent. dus ik ben

 

Waar komt het onbehaaglijke gevoel vandaan dat zoveel mensen ervaren in onze samenleving? Leven we te snel? Maken we verkeerde keuzes? Of gaat het om een botsing tussen wat wij diep in onszelf willen en wat het moderne leven ons oplegt: stress, consumptie en permanente beschikbaarheid?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Jij bent. dus ik ben

Waar komt het onbehaaglijke gevoel vandaan dat zoveel mensen ervaren in onze samenleving? Leven we te snel? Maken we verkeerde keuzes? Of gaat het om een botsing tussen wat wij diep in onszelf willen en wat het moderne leven ons oplegt: stress, consumptie en permanente beschikbaarheid? De evolutie heeft ons miljoenen jaren gevormd om te leven en denken als leden van een groter geheel, een familie, een gemeenschap. De laatste twee eeuwen zijn we veranderd in ontwortelde individuen, die worstelen met eenzaamheid, ongelijkheid en ecologische problemen. Het verlangen groeit om, net als tijdens de verlichting, de zaken helemaal anders aan te pakken. Alain Mahjoub gaat op zoek naar wat echt belangrijk is in het leven en houdt een pleidooi om het samenleven aan te passen aan de menselijke aard en behoeften – en niet andersom.

Alain Mahjoub werkt als arts in het AZ Diest en is tevens psychotherapeut. Als kind van een gemengd huwelijk was hij vanaf de eerste rij getuige van culturele verschillen tussen Marokko en Vlaanderen. Dat was de start van een gepassioneerde zoektocht naar de complexe menselijke natuur en hoe de samenleving hier al dan niet op inspeelt. Hij is medeoprichter van Safe Space, een organisatie die jongeren actief wil ondersteunen en empoweren.


ISBN
9789463103497
Pagina's
256
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pelckmans uitgevers NV NL1

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren