Boekhandel Douwes Den Haag

Leienaars

Leidse achternamen en Leidenaars van naam

Jan Berns & Tanneke Schoonheim & Piet van Sterkenburg

Leienaars

Leienaars

Leidse achternamen en Leidenaars van naam

Leienaars

 

Leienaars gaat over dertigduizend Leidse achternamen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle namen die in dit boek staan een Leidse oorsprong hebben of alleen in Leiden voorkomen. Vele zijn ook ver daarbuiten bekend.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 32,50

Geen levertijd bekend


Beschrijving Leienaars

Leienaars gaat over dertigduizend Leidse achternamen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle namen die in dit boek staan een Leidse oorsprong hebben of alleen in Leiden voorkomen. Vele zijn ook ver daarbuiten bekend. Wat we aan de namen wel zien is dat de bewoners van Leiden van heinde en verre naar onze stad zijn gekomen. Om economische redenen of om godsdienstige zoals de vele Franse protestanten of hugenoten. Hun achternamen en die van andere immigranten vertellen niet alleen de geschiedenis van hun herkomst en van hun beroep, maar ook van hun bijnamen en van hun verwantschap. Van interessante Leidenaren of van mensen die in Leiden gewoond en gewerkt hebben en die Leiden op de een of andere manier roem hebben gegeven, zijn tevens korte biografietjes toegevoegd.
Piet van Sterkenburg is neerlandicus. Hij was directeur van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie te Leiden en hoogleraar Lexicologie. Daarnaast was hij onder meer hoofdredacteur van de Hedendaagse Van Dale. Ook was hij vele jaren voorzitter van de 3 October-Vereeniging en sinds 2006 is hij ereburger van de stad.


ISBN
9789463190596
Verschenen
NUR
852
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scriptum Books